Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Rebríčky seniorov vo VzPi40 pred M SR

Rebríčky seniorov vo VzPi40 pred M SR

18.3.2019 Naspäť »
Skončila sa možnosť kvalifikácie na MSR, takže nech sa páči konečné neoficiálne rebríčky sezóny 2018-2019

        Každý šport sa pýši svojími najlepšími športovcami. Každý kto má záujem zistiť, ako si vedú športovci daného športu obvykle nájde na stránke príslušnej športovej federácie prehľad výsledkov a aktuálne rebríčky v jednotlivých kategóriach a disciplínach.

 

        Robí to aj medzinárodná strelecká federácia ISSF, na stránkach ktorej si každý koho to zaujíma môže zistiť základné informácie o športovcoch a o aktuálnych rebríčkoch.

 

       Z nejakého dôvodu to SSZ na svojich stránkach nemá, tak Vám prinášame aspoň neoficiálne rebríčky a výsledky seniorov vo vzduchovej pištoli v sezóne 2018/2019.

 

      Dňa 16. 3. 2019 sa v verejnosti neprístupných priestoroch kasárni v Žiline uskutočnili posledné kvalifikačné preteky na MSR - Majstrovstvá žilinského kraja a tak sa môže bilancovať. Strieľať v priestoroch, kde nemá prístup verejnosť, kam sa ani strelci, ktorí premeškali termín prihlášky nedostanú, je veľmi zvláštne, ale organizátori asi na to mali dôvod.

 

      Výsledky boli spracované z výsledkových listín uverejnených na stránkach SSZ, spracované do jednoduchej databázy a z nej sú vytvorené rebríčky najlepších 10 športovcov v každej vekovej kategórii. Použili sme kategórie, ktoré sa používajú na medzinárodných majstrovstvách Slovenska seniorov.

 

          V pištoliarskej seniorskej kategórií sa kvalifikačných pretekov na MSR zúčastnilo 83 pretekárov z 32 klubov, pričom 12 klubov malo aspoň 3 pretekárov. 61 pretekárov sa zúčastnilo aspoň 3 kvalifikačných pretekov.

 

       Ak Vás zaujímajú len rebríčky, nájdete ich rozdelené podľa viacerých kategórií:

 

Rebríček 3 najlepších výsledkov - jediná kategória seniori

Rebríček 3 najlepších výsledkov - kategórie do 60, 60+ a 70+

TOP10 najlepší výsledok sezóny podľa kategórii do 60, 60+ a 70+

TOP najlepší výsledok sezóny - jediná kategória seniori

TOP najlepší výsledok sezóny 45+  kategória seniori do 60 rokov

TOP najlepší výsledok sezóny 60+ - kategória seniori 60+ rokov

TOP najlepší výsledok sezóny 70+ - kategória seniori nad 70 rokov

 

Ak Vás zaujímajú všetky výsledky a chcete sa pohrať s excelom, môžete si ho stiahnuť tu.

 

Rebríčky sú neoficiálne, nie sú prevzaté zo SSZ, ale vypracované z podkladov zverejnených SSZ. V rebríčku 3 najlepších výsledkov podľa kategórii sú uvedení len tí seniori, ktorí majú absolvované aspoň 3 kvalifikačné preteky, farebne sú označení, strelci, ktorí by podľa autora mohli postúpiť na MSR pri teoretickom obsadení 38 stavov, čiže celej jednej smeny tak, aby mohli súťažiť všetky 3 vekové kategórie. Ale konečná nominácia je vecou moninačnej komisie na MSR, ktorá sa nemusí zhodovať s názorom spracovateľa týchto neoficiálnych rebríčkov.

 

V rebríčkoch, ktoré porovnávajú len najvyšší výsledok sezóny 2018-2019 sa v prípade zhody rozhodovalo podľa vyššieho priemeru z 3 pretekov.

 

Veríme, že na M SR sa predstavia samostatne všetky 3 seniorské vekové kategórie a budú môcť byť oficiálne vytvorené slovenské rekordy v každej zo seniorskej vekovej kategórii, ak doteraz neboli, alebo budú prekonané.

 

Peter Mlynarčík

STRELCI STRELCOM




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR