Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Dotácia na mládež do 23 rokov

Dotácia na mládež do 23 rokov

19.4.2019 Naspäť »
Aj tento rok by mal SSZ rozdeliť priamo klubom na mládež do 23 rokov, tentokrát asi 435 eur na dieťa

 

     Zákon o športe prinútil SSZ, aby každoročne rozdelil minimálne 15% zo štátneho príspevku na aktívnu mládeť do 23 rokov.

 

         V roku 2019 sa budú vyplácať dotácie deťom, ktoré sa v období medzi októbrom 2017 až septembrom 2018 zúčastnili minimálne troch pretekov organizovaných SSZ, čiže boli v kalendári SSZ.

 

      Ak si v zozname svojho mladého strelca nenájdete a ste si istí, že v tom období odstrieľaľ minimálne 3 súťaže a do 31. 3. 2019 ste za neho zaplatili členské do SSZ na rok 2019, reklamujte to. Máte na to čas už len do 30. 4. 2019.

 

      15% z príspevku štátu 1,21 milióna eur pre SSZ na rok 2019 činí približne 180 tsiíc eur. Takže pri 413 deťoch v zozname vychádza na jedno dieťa 435 eur, čo už je slušná pomoc pri pokrytí nákladov na mládež v klube. Za peniaze z dotácie sa môžu pokryť náklady na účať na pretekoch, na tréningový proces, na nákup streliva, výstroje, streleckých trenažérov ale aj zbraní, ale len do výšky 1700 eur vrátane DPH.

 

         Všetci, ktorí už tretí rok dostávajú túto dotáciu to veľmi ocenia, asi sa aj pýtajú, prečo niečo podobné už nemohli na mládež dostávať predtým.

 

        Predchádzajúce 2 roky, v ktorých sa už dotácie vyplácali, ich kluby dostali až v septembri alebo októbri a celú zimnú a letnú sezónu si museli prefinancovať zo svojich zdrojov a potom koncom roka museli nahánať vyúčtovanie, pretože tieto peniaze sa nesmú preniesť do ďalšieho roka. 

 

       Na poslednom zjazde SSZ preto Peter Mlynarčík navrhol, aby sa tieto dotácie vyplácali čo najskôr to pôjde (zoznamy športovcov sú známe už v októbri predchádzajúceho roka, financie od ministerstva sú známe vo februári, takže prakticky nič tomu nebráni, aby sa táto dotácia nevplácala už skôr), najlepšie štvrťročne, čo bolo aj zjazdom prijaté ako uznesenie. Takže uvidíme, či sa uvoľnovanie peňazí bude robiť priebežne.

 

      Ak budete potrebovať kvalitné strelivo RWS, spoločnosť PARDINI Slovakia ponúka špičkové strelivo RWS za bezkonkurečné ceny na malobchodnom trhu. Diabolky RWS začínajú na cene 3 eur/krabičku 500 diaboliek a končia cenou 7,50 eur/krabičku u prémiového streliva R10.

 

      Ceny malokalibrového streliva RWS .22LR začínajú už pri 4,70 eur/krabičku 50 nábojov. Najbližšia objednávka ide priamo do fabriky v Nemecku okolo 10. mája 2019, tak ak máte záujem o strelivo RWS, ozvite sa nám pred tým termínom, aby sme Vám strelivo vedeli doviezť za bezkonkurečnú cenu ešte na začiatku guľovej sezóny.

 

     Dotácia na mládež sa môže použiť aj na nákup zbraní z ponuky PARDINI. Všetky vzduchové pištole sa zmestia do sumy 1700 eur s DPH, začínajú od 889 eur.

 

       Malokalibrové pištole začínajú od 1699 eur, čiže nie je problém použiť na nich aj dotáciu na mládež.

 

       Pre záujemcov o vzduchové pušky máme špeciálnu ponuku, ak máte o ňu záujem. ozvite sa nám prosím. Sme firma, ktorá ponúka okrem špičkové sortimentu za najnižšie ceny na trhu, aj servis na Slovensku a to aj priamo počas súťaží a bezplatného poradenstva aj ústretový prístup k potrebám strelcov, vieme sa prisposobiť prakticky všetkým potrebám strelcov, stačí ak nám ich dáte vedieť.

 

     Na záver zhrnutie. Ak chcete dostať dotáciu cca 435 eur na dieťa vo vašom klube, skontrolujte si zoznam, či sa na ňom nachádza a či má zaplatené členské príspevky na rok 2018 a 2019 a absolvovalo minimálne 3 súťaže oid októbra 2017 do septembra 2018 a ak tam nie je, okamžite to reklamujte na SSZ, najneskôr do 30. 4. 2019. Ak ich tak máte, počítajte s tým, že na každého mladého strelca v zozname, ktorý spĺňa kritéria dostanete minimálne 400 eur. Počet mladých vo vašom klube si skontrolujete v tomto zozname

 

      Ak by ste uvažovali ako najlepšie a najlacnejšie  nakúpiť zbrane a strelivo, u nás nájdete to najlepšie, strelivo RWS a zbrane PARDINI. Určite Vám výjdeme v ústrety aj ak budete potrebovať poradiť ako sa dá použiť dotácia na mládež.

      .

 

Peter Mlynarčík

STRELCI STRELCOM




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR