Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Ľubovoľná pištoľ juniorky

Ľubovoľná pištoľ juniorky

24.6.2018 Naspäť »
V roku 2017 ISSF navrhla MOV zrušiť ľubovoľnú pištoľ mužov z programu olympiád, ale zároveň v roku 2018 organizuje Svetový pohár juniorov, kde táto disciplína figuru, ale aj v kategórii junioriek.

        Pri takýchto rozhodnutiach sa človek musí pýtať, či ľavá ruka vie čo robí pravá. ISSF najprv v roku 2017 zruší ľubovoľnú pištoľ na olympiáde a v roku 2018 zavedie ľubovoľnú pištoľ aj pre dievčatá.

       Práve prebieha Svetový pohár juniorov v nemeckom Suhle a na programe má aj ďalšiu "pikošku" a to štandardná pištoľ 3x20 juniorky. Ktovie čo tým vlastne ISSF sleduje.

       Logicky by sa možno zdalo, že takto si ISSF testuje, či znovu zavedie "otvorené" disciplíny, kde v mužských môžu strieľať aj ženy.

       Tak ako to bolo kedysi, ale po tom ako v roku 1988 vyhrala číňanka jednu z "mužských"  brokových disciplín a potom zaúrodovalo mužské ego a ženám zakázali strieľať v mužských disciplínach.

        Ale zas to nesedí s "gender" politikou, keď muži majú rovnaký počet OH disciplín ako ženy.

 

Napadá Vás nejaký rozumný dôvod, takého  rozhodnutia ISSF?

 

      Inak, v dievčenskej kategŕii v disciplíne ľubovoľná pištoľ nemalo Slovensko zastúpenie, len v chlapčenskej, v ktorej Marek Kostúr (DUKLA Banská Bystrica) strelil 519 bodov zo 600, obsadil 32. miesto, víťaz mal 553 bodov. V dievčenskej kategórii mala víťazka z Bieloruska 530 bodov.

      Škoda, lebo Marek vie strieľať ľubovoľku vcelku slušne, určite na prvú desiatku, len to nejako nevyšlo. Hádam to napraví v športovej pištoli 30+30, ktorá je programe v pondelok a utorok 25.-26.6.2018.




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR