Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Majstrovstvá Európy Osijek 2019

Majstrovstvá Európy Osijek 2019

19.3.2019 Naspäť »
Na prebiehajúcich ME naši mladí pištoliari potešili. Blahoželáme.

         Od pondelka 18. 3. 2019 začali v Osijeku Majstrovstvá Európy vo vzduchových zbraniach. V pondelok strieľali naši mladí puškári a puškárky, súťaž mixov v mladých pištoliach sme žiaľ neobsadili, nejako sa nám minuli dievčatá. V sútaži pištoliarských mixov sa predstavili aj vzduchové pištole PARDINI a celkom úspešne, obe nemecké mixy, v ktorých boli aj vzduchové pištole PARDINI K12 boli vo finále.

 

        Robiť nejaké súdy a úvahy, keď nie sme na mieste, je nemiestne, takže len zopár komentárov a hlavne výsledky, ktoré si kompletne môžete pozrieť tu.

 

       Koho zaujíma aj to, ako konkrétne naši strieľali, nájdete ich na stránkách SIUS ASCOR, kde je možné sa doklikať v detailných výsledkoch až na konkrétne terče konkrétneho športovca, ako napr. tu.  Sú to veľmi zaujímavé detaily, presne zobrazená je každá súťažná rana.

 

       V puškárskych disciplínach hrajú v Európe momentálne prím najmä mladí maďarskí strelci, juniorov puškárov mali vo finále troch a v juniorkách bola jedna strelkyňa, druhá zostala blízko za bránami finále.

 

       Podľa oboch finále u mladých puškárov hrajú hlavnú úlohu vzduchové pušky Walther. Čerešničkou na puškárskej torte bol finálový európsky rekord v hodnote 252 bodov českého strelca Filipa Nepejchala.

 

        Myslím, že v Čechách a v Maďarsku by sme sa mali učiť, ako to robiť, aby aj naši strelci sa objavovali vo finále, ale v zbraniach ten rozdiel asi nebude.

 

        Ak máte záujem si pozrieť finále mladých puškárov, tak juniorky si môžete pozrieť tu a juniorov si môžete pozrite tu

 

Výsledky po základnej časti

- juniorky puškárky

- juniori puškári

- juniori pištoliari

 

        Po skončení majstrovstiev sa určite od zúčastnených trénerov dozvieme viac, nielen to, že to niekomu nevyšlo podľa predstáv, inému to vyšlo, to si vieme nájsť vo výsledkoch. Určite by nás všetkých zaujalo, čo výsledku predchádzalo a hlavne, ako sa dopracovať nabudúce k lepšiemu výsledku. Všetci dobre vieme, že zlepšenie nepríde samo od seba, ale že na ňom treba cieľavedomo zapracovať.

 

            Hádam raz príde čas, že z takých podujatí ako je teraz ME v Osijeku, budeme mať aj aktuálne správy priamo z miesta činu a že sa v nich dozvieme niečo zaujímavé, napr. o novinkách v technike streľby, o novinkách vo vybavení, niečo zo zákulisia a podobne, toto určite čitateľov zaujíma.

 

        V utorok 19. 3. 2019 sa predstavili naši mladí pištoliari, na rozdiel od svojich puškárskych rovesníkov strelili celkom slušne.

 

            Marek Copák dokonca strelil výsledok len o jeden bod nižší ako je jeho osobák, blahoželáme. Strelil 565 bodov, rovnako ako Lukáš Filip, ktorý už tento rok strelil viackrát cez 570 bodov, čo sa mu v Osijeku nepodarilo zopakovať. Ale určite je Lukáš náš najväčší talent na vzduchovú pištoľ, ak bude na sebe pracovať, za pár rokov keď sa dostane do dospeláckej kategórie, už bude výsledkovo naháňať našich mužských pištoliarov vzduchovkárov.

 

         Družstvu chýbali len 3 body na 8. miesto, skončili nakoniec na 9. mieste. Nie je to vynikajúce umiestnenie, ale keď si zoberieme slovenskú biedu u mladých pištoliarov a pištoliarek, je to priam zázrak. Družstvu lepší výsledok nedoprial Jerguš Vengríni, nesklamal, ale chlapec má na viac, čo ukázal na minuloročných Majstrovstvách Európy.

 

          Držme našim reprezentantom všetci palce, veríme, že minimálne Patrik Jány a Juraj Tužinský si tiež strelia výsledky blízke im osobákom a budeme sa na nich pozerať online vo finále. Chalani sú skúsení, určite sa vyrovnajú s tlakom na nich.

 

Peter Mlynarčík

STRELCI STRELCOM

 

 

 

 

 

 

 




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR