Stránky obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.
Používaním stránok vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.

HOME  »  Blog  »  Nové slovenské rekordy

Nové slovenské rekordy

20.5.2018 Naspäť »
Na Extralige v streľbe v Košiciach vytvorili dvaja mladí pištoliari 4 nové slovenské rekordy.

Slovenskí strelci si mali opäť možnosť vyskúšať strelnicu v Košiciach. Košická strelnica na Kavečianskej ceste hostila v dňoch 16 až 20. 5. 2018 prvé kolo Extraligy v športovej streľbe.

Košická strelnica je známa zmenami počasia, vetrom a tak pred Svetovým pohárom v Mníchove, kde býva počasie podobne zrádne dostali slovenskí strelci možnosť sa otestovať.

Puškárom sa vytvorili perfektné podmienky a možnosť strieľať na elektronické terče a viacerým puškárom sa aj slušne darilo, napr. výsledok v trojpolohovom štandarde 3x40 Patrika Jányho 1171 bodov sa určite počíta k tým lepším puškárskym výsledkom na Slovensku, určite ani na SP v Mníchove by sa s takým výsledkom nestratil.

Ale ešte lepšie sa darilo pištoliarom, ktorých sa do Košíc zbehlo nevídané množstvo, takže sa na 25 metrovej strelnici strieľalo celý víkend od rána až do večera.

Určite všetci toho mali za 2 dni dosť a tak by mohlo prísť na jednanie dňa zaobstaranie elektronických terčov na 25/50 metrov aj pre pištoliarov.

S elektronickými terčami by sa celodenný maratón skrátil minimálne o polovicu a tak všetci strelci, ale aj rozhodcovia túžobne očakávajú, že vedenie SSZ vyslyší ich túžby a pištoľové elektronické terče zaobstará.

Ale aj v náročných podmienkach, na papierové terče sa cez víkend zrodili 4 nové slovenské rekordy, samozrejme obaja mladí strelci, ktorí ich vytvorili, strieľajú pištoľami Pardini. Okrem týchto rekordov sa na 50 metrovej strelnici zrodil aj vynikajúci výkon v už neolympíjskej ľubovoľnej pištoli, 564 bodov v podaní Petra Baláža. To je výkon, ktorý by určite bol v prvej desiatke aj na Majstrovstvách sveta.

O 2 nové dorastenecké slovenské rekordy sa zaslúžil spišskonovovešťaň Lukáš Filip v štandardnej pištoli 3x20 s výsledkom 558 (a polžkou 99) a v športovej pištoli s výsledkom 572 bodov.

Prešovčan Marek Copák najprv v sobotu zlepšil svoj vlastný slovenský rekord na hodnotu 547 bodov, aby ten v nedeľu zvýšil na hodnotu 557 bodov.

Obom strelcom k novým rekordom blahoželáme a veríme, že ich túto sezónu vytvoria ešte niekoľko.

K úspechom zbraní Pardini prispel aj Peter Mlynarčík v rýchlopalnej pištoli výkonom 570 bodov a samozrejme víťazstvom, čím začal plniť svoj sľub sa stať v tejto sezóne opäť najlepším rýchlopalníkom na Slovensku. 

K víťazstvu v rýchlopalnej pištoli Peter Mlynarčík pridal ešte tretie miesto v štandardnej pištoli a tretie miesto vo veľkokalibrovej pištoli, pričom extraliga v Košiciach bola premierová aj účasťou pištolí Pardini v kalibri .32 S&W.

Všetkým strelcom blahoželáme k úspechom a novým rekordom a veríme, že na tieto úspechy nadviažu strelci aj na ďalšom kole Extraligy v Príbelciach.

Je možné konštatovať, že obávaná strelnica v Košiciach ukázala, že aj na nej je možné dosiahnúť vynikajúce výsledky a že vie strelcom ponúknuť dôstojné podmienky na streľbu. Chceme sa preto poďakovať aj organizátorom na čele s Ing. Jozefom Maňom za dobré podmienky a dúfame, že o rok, už pripravia aj pištoliarom  možnosť strieľať na elektronické terče.  




Stránky na ktoré sa chystáte vstúpiť obsahujú informácie určené len pre odbornú verejnosť v oblasti zbraní a streliva.

Vyhlasujem, že som držiteľom zbrojného preukazu alebo zbrojnej licencie.


ÁNONIE
NAHOR